Bekijk de aankomende evenementen

Jaarlijks organiseert Aanbestedingskalender diverse evenementen en webinars!

National Tender Day

National Tender Day
De National Tender Day 2023 werd op woensdag 22 november gehouden bij Van der Valk in Utrecht. Het grootste en meest inspirerende event op het gebied van aanbestedingen. Ook dit jaar weer meerdere sprekers, die hun presentatie en workshop geven. Het thema van 2023 was: “Hoe beslechten we de kloof tussen de overheid en het bedrijfsleven?” De nieuwe datum voor 2024 is nog niet bekend.

Aanbestedingskalender en NIAC lanceren de NIAC Online Academy en helpt u graag verder, ook in deze onzekere tijden! Onze trainers, zoals Kim Schofaerts, gaven gratis webinars over de impact van het corona virus op overheidsopdrachten.

Herbeleef webinar:
“Gratis corona webinar”
Gegeven op 26 maart 2020

In deze hectische periode moet u ervoor zorgen dat u niet onnodig opdrachten mist. Dat u begrijpt waar opdrachtgevers nu behoefte aan hebben, hoe termijnen aangepast kunnen worden. Kim Schofaerts, trainer bij NIAC en aanbestedingsadviseur bracht u in één uur met praktische tips en informatie volledig op de hoogte en laat u zien hoe u ervoor zorgt dat uw organisatie zo goed mogelijk met deze situatie omgaat. Enkele onderwerpen die aan bod kwamen: Hoe ervaart uw opdrachtgever deze periode en wat moet u hierover weten?; De juiste vragen die u moet stellen aan opdrachtgevers in deze periode; Wanneer worden termijnen uitgesteld en wanneer worden opdracht juist versneld?; Hoe het zit contactmomenten, plaatsen ‘natte handtekening’, etc.

Herbeleef

Herbeleef webinar
“Versoepel en versnel overheidsopdrachten”
Gegeven op donderdag 23 april 2020

Werkgeversorganisaties MKB Nederland en VNO NCW verzoeken de overheid om juist nu soepel en versneld om te gaan met overheidsopdrachten. Alleen al voor de bouwsector heeft de Rijksoverheid bijvoorbeeld 5 miljard aan overheidsopdrachten klaar liggen. Wat zijn de voor- en nadelen van dit pleidooi en wat betekent dit voor uw organisatie?

Tijdens dit gratis webinar gaan trainer/adviseur Kim Schofaerts, inkoper Ingrid Berk en jurist Anke Stellingwerff Beintema vanuit verschillende perspectieven in op de roep om meer opdrachten in de markt te zetten. We bespreken de mogelijkheden, de uitwerkingen en dilemma’s die dit geeft voor zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer.

Herbeleef

Onze klanten zeggen

Wij vonden deze op maat gegeven training zeer interessant en leerzaam aangezien er continu interactie was tussen de deelnemers en de trainer Han Kettenis. Het overlopen van onze eigen ingebrachte case was verhelderend en leerrijk, aangezien wij inzichtelijk hebben gekregen waar onze verbeterpunten liggen. Al met al een duidelijke en praktijkgerichte opleiding van iemand die veel ervaring heeft. De leuke opdrachten zorgen voor de nodige afwisseling!

Marina Doggen en Wendy Gerrits, CEO-mede oprichtster en Hoofd projectleider Gutami Solar Projects, Gutami

“Met brede ervaring in de ondernemerspraktijk en veel kennis over wetgevingstrajecten en politieke mores, is Kim altijd goed voor een interessante kijk in de keuken van de overheid. Zeer gewaardeerd wordt haar vertaalslag naar de praktijk.”

Louise Beduwé, Regiodirecteur, MKB Brabant

De training van NIAC heeft ons uitstekend geholpen in de zoektocht naar meer relevante kennis om aanbestedingen te doorgronden en te winnen.

Herald Bouwhuis, directeur Bouwhuis Incasso-Deurwaarders B.V

“Wedijveren in aanbestedingen is topsport, waarin vele aspecten de uiteindelijke winnaar bepalen. Strategisch, commercieel, juridisch; Aparte werelden, maar juist de combinatie bepaalt het succes. Kim Schofaerts verbindt die werelden voor het IMK in veel aanbestedingstrajecten aan elkaar en dat betaalt zich dik terug.”

Han Dieperink, Algemeen directeur IMK - Instituut voor het MKB

NIAC: Leer van Aanbesteding experts