Project Description

De juiste basis om in te schrijven op zorgaanbestedingen

Hoe wint u Wmo en Jeugdwet contracten?

Een onmisbare praktijkdag voor inschrijvers op zorgaanbestedingen

Er komen veel aanbestedingen voor de invulling van de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet voorbij. Ongetwijfeld ziet u wel eens een aanbesteding, waarvan u denkt: “dat zou nou een mooie opdracht voor ons zijn”. Maar dan begint u te twijfelen. Maakt u wel kans? Kunt u wel winnend inschrijven? Hoe gaat dat nu precies met inschrijven? En hoe krijgt u dat georganiseerd? Als u zichzelf deze vragen stelt, bent u toe aan de training ‘Inschrijven en organiseren van aanbestedingen voor Wmo en Jeugdwet’.

Een onmisbare praktijkdag voor Wmo en Jeugdwet inschrijvers
Twee deskundige docenten trainen u hoe het werkt bij Wmo en Jeugdwet aanbestedingen en hoe u dat slim organiseert. In één dag leert hoe u opdrachten kunt binnen kunt halen. Dat gebeurt in twee delen:

Dagdeel 1: Inschrijven
In het eerste deel van de training staat aanbesteden en inschrijven centraal. Hierbij worden diverse procedures besproken, zoals een openbare aanbesteding, een concurrentiegerichte dialoog, een Open House procedure, een gebiedsgerichte aanbesteding en een subsidietender. Klinken deze termen ingewikkeld? Geen zorgen. Na de training begrijpt u wat ze inhouden, waardoor u met vertrouwen kunt inschrijven op elke aanbesteding. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere:

 • De basisprincipes van het aanbesteden;
 • De verschillende aanbestedingsprocedures;
 • De bekostigingsvormen van tarief per uur tot lumpsum;
 • De aanbestedingsplatforms;
 • Wat een nota van inlichtingen is;
 • Wat een marktconsultatie inhoudt;
 • Hoe u bezwaar maakt tegen een afwijzing.

Dagdeel 2: Organiseren
In het tweede deel van de training leert u hoe u een inschrijving organiseert zonder stress en last-minute werk. U krijgt een handige tool aangereikt en u oefent met het verdelen van taken. U leert een duidelijke visie te vormen voor de inschrijving en u ontdekt hoe u draagvlak creëert binnen uw organisatie. De aangereikte tool is direct de volgende dag toepasbaar op het werk. Aan bod komen onderwerpen als:

 • Hoe u een inschrijving op een aanbesteding organiseert;
 • Wie u bij de inschrijving betrekt;
 • Hoe u zich vooraf voorbereidt op de procedure;
 • Hoe u inschrijvingsproces overziet en de te nemen stappen;
 • Hoe u commitment krijgt voor het werk dat gedaan moet worden;
 • Hoe u een tool inzet om grip te krijgen en te houden op het proces;
 • Hoe de inschrijving tot stand komt;
 • Wat de do’s en don’ts zijn.

Resultaat
Na de training kunt u goed afwegen wanneer u moet inschrijven, wat er nodig is bij het inschrijven op aanbestedingen en wat er nodig is voor een gunning.

Voor wie?

Deze training is zowel voor beginnende inschrijvers als de gevorderde inschrijver die eerder op aanbestedingen voor Wmo en Jeugdwet hebben ingeschreven.

De Basistraining maakt deel uit van het 2-daags trainingsprogramma Zorg en Welzijn

Wilt u meer weten over Wmo en Jeugdwet aanbestedingen? En wilt u de kans aanzienlijk vergroten dat u aanbestedingen binnen deze sector wint? Dan kunt u zich ook in één keer aanmelden voor het 2-daags trainingsprogramma over dit onderwerp. U kunt zowel beide trainingen zelf volgen als collega’s sturen als een onderdeel relevanter is voor hen. Aangezien de trainingen kort na elkaar plaatsvinden, bent u binnen enkele weken optimaal voorbereid om succesvol in te schrijven op Wmo- en Jeugdwet-aanbestedingen. Meld u hier direct aan.

Aanmelden

Training Details

DATUM

Donderdag 16 mei 2024

DUUR

Één dag van 10.00 uur tot 17.00 uur (met inloop vanaf 09.30 uur)

LOCATIE

Van der Valk Hotel
Winthontlaan 4-6
3526 KV Utrecht

PRIJS

€ 730,- exclusief btw en inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat.

Kom samen met uw collega
Breng meerdere collega’s mee en ontvang elk € 100,- korting. Deze aanbieding is niet geldig in combinatie met andere acties.

Aanmelden

Uw trainers

Anne-Marie Buysse

Anne-Marie heeft meer dan 20 jaar kennis en ervaring met het inschrijven op aanbestedingen. Sinds 2013 begeleidt ze zorg- en welzijnsinstellingen bij het succesvol afsluiten van Wmo en Jeugdwet contracten. Daarnaast is ze ook werkzaam als aanbestedingsspecialist/projectleider bij gemeenten om het inkoopproces te begeleiden, schrijft ze aanbestedingsdocumenten en beoordeelt inschrijvingen van aanbieders. Ze werkt sinds 2009 zelfstandig als aanbestedingsspecialist bij Buysse Aanbestedingen.

Anne-Marie heeft onder meer de gebiedsgerichte aanbestedingen Welzijn (Leiden), Hoog Specialistische Jeugdhulp (Amsterdam), Integrale crisishulp (Noord- en Midden-Limburg), Ambulante Jeugdhulp (Zuid-Limburg) en Aanvullende Preventieve Opgroei- en Opvoedondersteuning (Amsterdam) gewonnen.

Astrid Buis

Astrid is directeur van BUIS Advies en functioneert als adviseur en spin in het web bij aanbestedingen. Ze werkt mee aan nieuwe concepten en begeleidt inschrijvingen op aanbestedingen binnen de Wmo en de Jeugdwet. Astrid is daarnaast een veelgevraagd spreker. Ze geeft regelmatig presentaties over verkoop binnen de langdurige zorg en het sociaal domein.

Samen met haar klanten verwierf BUIS advies gebiedsgerichte opdrachten in bijvoorbeeld Zoetermeer, Zuid-West Friesland, de Jeugdhulp in regio Leiden, Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braasem, Hart van Brabant Wmo begeleiding en Beschermd Wonen en Heerlen.

Aanmelden

Toon uw nieuwe vaardigheden met uw certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

SCHRIJF U NU IN

Mis deze kans niet. Leer de beginselen van aanbesteden binnen Zorg en Welzijn

Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Nu aanmelden

Aanmelden