Project Description

DIRECT AANMELDEN

2-daagse Training Aanbestedingsrecht

Unieke combinatie:
Training Aanbestedingsrecht in 1 dag én
Training Actualiteiten Aanbestedingsrecht

De wet, de regels en de actuele ontwikkelingen in begrijpelijke taal

(Semi-)overheidsinstanties kopen vrijwel altijd via een aanbesteding in. Bij deze inkoopopdrachten gaat het om grote sommen geld en ze worden voor meerdere jaren aangegaan. De wet eist dat de overheid zich aan bepaalde regels houdt bij aanbestedingsprocedures. Door deze regels kopen overheden integer in. En ze krijgen de beste kwaliteit voor de beste prijs. Ondernemers krijgen door de regels een eerlijke kans om een overheidsopdracht te winnen.

De rechten en plichten van zowel de aanbestedende diensten (overheid) als de inschrijvers (ondernemers) zijn vastgelegd in de wetten en regels van het aanbestedingsrecht. Een fascinerend rechtsgebied dat voortdurend in beweging is. Om zonder problemen aan te besteden en met succes in te schrijven op aanbestedingen, is het cruciaal om op de hoogte te zijn van de recente ontwikkelingen in wet- en regelgeving, beleid en rechtspraak. Dat geldt zowel voor aanbestedende diensten als bedrijven.

Tijdens onze trainingen worden op overzichtelijke wijze de meest belangrijke onderwerpen binnen het aanbestedingsrecht en de relevante ontwikkelingen besproken. Ook brengen we u op de hoogte van de belangrijkste actualiteiten in het aanbestedingsrecht als het gaat om jurisprudentie, beleid en wetgeving.
We streven ernaar om uitleg te bieden in heldere taal, u volop praktische tips te geven (over wat wel mag en wat niet mag) en ervoor te zorgen dat alles wat u leert direct toepasbaar is in uw dagelijkse werk. Voorafgaand aan de trainingen ontvangt u een online vragenlijst. De trainers gebruiken uw antwoorden om relevante voorbeelden te integreren die voor u herkenbaar zijn tijdens de trainingen.

Voor zowel Opdrachtgevers als Inschrijvers
Aanbesteden vraagt veel, maar biedt volop kansen! De beste resultaten worden bereikt wanneer aanbestedende diensten en ondernemers effectief samenwerken. Vandaar dat wij er bij de trainingen bewust voor hebben gekozen beide partijen uit te nodigen, zodat er van elkaar geleerd kan worden.

Als inschrijver leert u wanneer de overheid verplicht is een aanbesteding te houden, welke regels er gelden en welke ontwikkelingen voor u relevant zijn. Na de trainingen weet u dan ook welke plichten de overheid heeft én welke rechten u als inschrijver heeft.

Als aanbestedende dienst bent u in veel gevallen verplicht een aanbesteding te houden. Wij leren u welke regels daarbij gelden en met welke actualiteiten u rekening moet houden.

Dit komt aan bod

Training Aanbestedingsrecht in 1 dag
Tijdens deze training wordt u in één dag bijgespijkerd op de belangrijkste aspecten van het aanbestedingsrecht. Aan bod komen zaken als:

 • De basis van aanbesteden en de bijbehorende regelgeving.
 • Wanneer is aanbesteden verplicht voor de overheid?
 • Welke aanbestedingsprocedures zijn er?.
 • Uitsluiting en geschiktheid.
 • Gunningscriteria en beoordelingssystematieken.
 • Technische specificaties van een opdracht.
 • Communiceren voor en tijdens de aanbesteding.
 • De gunningsbeslissing en afwijzing.
 • Wijzigen van de overeenkomst.
 • Intrekken en opnieuw aanbesteden.

Training Actualiteiten Aanbestedingsrecht
In deze training worden de actuele ontwikkelingen in het aanbestedingsrecht besproken. Deze actuele ontwikkelingen vloeien met name voort uit de jurisprudentie. Aan bod komen zaken als:

 • Met welke nieuwe jurisprudentie moet u rekening houden.
 • Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw dagelijkse werk.
 • Welke lijn zit er in de jurisprudentie.
 • Wat zijn de recente wijzigingen in wetten en regels, en wat gaat er nog veranderen.

Hoewel de trainingen op elkaar aansluiten, is het ook mogelijk om afzonderlijk deel te nemen. Dit is handig als u al volop vertrouwd bent met de basis van het Aanbestedingsrecht en vooral geïnteresseerd bent in de meest recente ontwikkelingen.
Als u echter geen enkele kans wilt missen die het Aanbestedingsrecht u biedt, raden wij aan om beide dagen deel te nemen.

Doelgroep
Schrijft u wel eens in op aanbestedingen als organisatie of bent u inkoper? Heeft u geen of weinig kennis van het aanbestedingsrecht of wilt u uw kennis opfrissen? Dan bieden onze trainingen u de kennis die u nodig heeft. Wat u leert, kunt u direct in uw dagelijkse praktijk toepassen. De trainingen helpen ook de meer gevorderde inschrijvers en inkopers betere resultaten te behalen.

Tip voor iedereen die geen tijd heeft voor het volgen van een uitgebreide Leergang/Opleiding Aanbestedingsrecht: met onze trainingen heeft u in één dag overzicht van het aanbestedingsrecht en wordt u in één dag bijgepraat over de relevante ontwikkelingen.

Dit vonden eerdere deelnemers

 • Zeer deskundig en de trainingen zijn uitermate goed verzorgd.
 • Goede praktijkvoorbeelden en zeer leerzaam.
 • Duidelijke toelichting en tips om alert te zijn binnen een aanbestedingsprocedure op de rechten die je hebt en dat het echt belangrijk is om te durven vragen en door te vragen.
 • Praktisch en duidelijk voor zowel mij als opdrachtgever, maar ook voor de inschrijver.
 • Goede punten, een aantal vernieuwende ook, maar een duidelijke rode lijn.

Training Details

Datum

Nieuwe datum nog niet bekend

Duur

Twee dagen van 9.30 uur tot 17.00 uur (met inloop vanaf 9.00 uur)

Van der Valk Hotel Utrecht,
Winthontlaan 4-6 in Utrecht

PRIJS

Combinatie van beide trainingen: €1.995,- exclusief btw.

 • Aanbestedingsrecht in 1 dag: € 1.075,- exclusief btw
 • Actualiteiten Aanbestedingsrecht: € 1.075,- exclusief btw

Kom samen met uw collega
Komt u met meerdere collega’s dan ontvangt u allemaal € 100,- korting

Alle prijzen zijn inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat.

Aanmelden
INCOMPANY

Deze training is ook beschikbaar voor incompany. Hiermee kunt u uw hele organisatie in één keer een kennisboost geven. Vraag hier vrijblijvend een incompany voorstel aan.

De trainers

Onze trainers behoren beiden tot de kleine groep ‘leading’ aanbestedingsadvocaten van Nederland (Who’s Who Legal)
Anke Stellingwerff Beintema en Greetje Fimerius zijn advocaten en partner bij Maasdam Broers Fischer advocaten. Zij zijn beiden gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van overheden, bedrijven (van MKB tot multinational) en non-profitorganisaties op het gebied van het aanbestedingsrecht.

Anke verzorgt de training Aanbestedingsrecht in 1 dag.
Greetje verzorgt de training Actualiteiten Aanbestedingsrecht.

Aanmelden

Toon uw nieuwe vaardigheden met uw certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

In deze veranderende tijd is kennis van het aanbestedingsvak voor deurwaarders een must! De experts van Niac begeleiden ons uitstekend in de zoektocht naar meer relevante kennis en helpen ons Aanbestedingen te doorgronden en te winnen.

Herald Bouwhuis, Gerechtsdeurwaarder, DEURWAARDERSKANTOOR BOUWHUIS & SMIT B.V

SCHRIJF U NU IN

Mis deze kans niet. Leer de basis van het aanbestedingsrecht en hoor over actuele ontwikkelingen.

Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Aanmelden