Project Description
Leer in één dag alles wat je minstens moet weten over de UAV 2012 en de RAW 2020
Veel projecten in de GWW-sector worden uitgevoerd aan de hand van een RAW-bestek. Standaard zijn dan de UAV 2012 en de RAW-systematiek 2020 van toepassing. Dit zijn waardevolle documenten, maar soms zijn ze wat lastig om correct toe te passen. Volgens trainer Rende Petersen van de 1-daagse opfriscursus UAV 2012 en RAW 2020 bieden ze echter ook goede kansen om het werk beter te laten verlopen en de samenwerking te bevorderen. Zijn doel is bij de deelnemers van de cursus mogelijke ‘angst’ voor de vele artikelen en bepalingen weg te nemen. Deelnemers doen belangrijke en praktische kennis op over de UAV en de RAW-systematiek. Vooral onderwerpen die bij het inschrijven én tijdens de uitvoering van belang zijn, krijgen aandacht, zoals verschillen tussen verrekenbare en niet-verrekenbare posten, inschrijven met negatieve bedragen en het afrekenen van meerwerk (afwijkingen).
Dit komt aan bod
Een succesvol verloop van een project valt of staat met een goed bestek. In deze opfriscursus bespreken we veel dagelijks voorkomende knelpunten, en hoe die je voorkomt of ermee omgaat als ze zich toch voordoen. Denk bijvoorbeeld aan de wijze waarop in het bestek risico’s beperkt kunnen worden, hoe je schades afrekent, wat automatisch in de aannemingssom zit en wat niet, de verschillen tussen ‘verrekenbaar’ en ‘niet-verrekenbaar’, de eisen die worden gesteld aan de administratie, de uitvoering en verrekening van bestekswijzigingen en afspraken over betalingen.
Opzet van de cursus
De cursus bestaat uit twee dagdelen. Ieder dagdeel begint met kort een deel theorie. Daarna gaan de deelnemers in kleine groepjes aan de slag om samen enkele actuele vraagstukken op te lossen. Dit kan met behulp van de verstrekte UAV 2012 en de beschikbaar gestelde RAW-Standaard 2020. Bij de bespreking van de vraagstukken en de oplossingen komen alle ins en outs van dagelijks voorkomende situaties automatisch aan bod. Praktisch én bijzonder leerzaam!
Welke onderwerpen komen in ieder geval aan bod?
Inleiding
1. betrokken functies, taakstelling en bereikbaarheid;
2. te regelen (administratieve) zaken bij aanvang van het werk (startvergadering);
3. het RAW-bestek en het RAW-raambestek;
4. in het oog springende wijzigingen RAW 2020.
Oefening: Vraagstukken in relatie met de RAW-Standaard
1. opnemen, opleveren en eerder ingebruiknemen;
2. afwijkingen in de uitvoering en (stagnatie)schade;
3. verrekenen van de verschillende soorten hoeveelheden;
4. handhaven op ‘naleving van de overeenkomst’;
5. toe te passen regels bij bestekswijzigingen.
Oefening: Vraagstukken die te maken hebben met verrekenen van afwijkingen
Vorige deelnemers beoordeelden deze training met een 9 en vertelden ons:
Een aanrader voor iedereen die met de UAV/RAW te maken heeft!
– Richard van Amerongen, Aannemingsmaatschappij Van Gelder;
Rende heeft veel ervaring bij Gemeentes als bij aannemers, dus weet echt waar hij het over heeft en geeft daardoor praktische oplossingen.
– inkoper bij een gemeente (anoniem)
Voor wie?
Deze opfriscursus is interessant voor iedereen die te maken heeft met RAW-bestekken: werkvoorbereiders (zowel aan de kant van de aannemer als van de opdrachtgever), uitvoerders, projectleiders, directievoerders en toezichthouders. Vanuit zijn adviespraktijk kent trainer Rende Petersen zowel de opdrachtgevers- als de opdrachtnemerskant. Hij is van mening dat aanbesteders én aannemers veel van elkaar kunnen leren door deze cursus samen te volgen.
Training Details
Datum
Woensdag 28 juni 2023
Duur
van 9.30 uur tot 17.00 uur
Locatie
Van der Valk
Winthontlaan 4-6 in Utrecht
PRIJS
€ 895,- exclusief btw en inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat..
Tweede deelnemer
Doet u met uw collega mee dan ontvangt u beiden € 100,- korting.
Onze expert tijdens deze training
Rende Petersen
Rende Petersen is een gewaardeerd spreker en trainer en verzorgt met plezier, op een interactieve en ontspannen wijze, cursussen en trainingen. Sinds 1995 adviseert hij vanuit zijn adviesbureau Petersen Civiele Techniek bij de voorbereiding maar vooral ook de uitvoering van GWW-projecten. Zijn opdrachtgevers zijn aannemingsbedrijven, gemeentelijke overheden, ingenieursbureaus en diverse opleidingsinstituten. Rende is direct betrokken geweest bij de wijziging naar de huidige UAV 2012 en neemt zitting in diverse werkgroepen bij CROW. Daarnaast is hij mediator en lid van de Vereniging Bouwmediators.
Toon uw nieuwe vaardigheden met het behaalde certificaat
Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.


“In deze veranderende tijd is kennis van het aanbestedingsvak voor deurwaarders een must! De experts van Niac begeleiden ons uitstekend in de zoektocht naar meer relevante kennis en helpen ons Aanbestedingen te doorgronden en te winnen.”