Project Description

Loading...
DIRECT AANMELDEN

Online training: Word nooit meer gek van een aanbesteding

Ontdek hoe u een bestek eenvoudig leest en doorgrondt

Het bestek (aanbestedingsleidraad) is een belangrijk document voor iedere aanbesteding. Het beschrijft de uit te voeren opdracht/werk – maar is helaas niet altijd even duidelijk. Wordt u wel eens gek van een aanbesteding? Volg dan onze training! U leert in een halve dag alles wat u moet weten om een leidraad correct te lezen en snel te doorgronden.

Word nooit meer gek van een aanbesteding
Soms heeft u geluk en is een aanbestedingsleidraad kort, helder geschreven en overzichtelijk ingedeeld. Vaker gebeurt het dat een bestek onduidelijk is en u uitdaagt tot zoekwerk. Waarom staat er wat er staat? Wat bedoelen ze precies? Begrijp ik nu wat ze willen? Tijdens de training ‘word nooit meer gek van een aanbesteding’ leert u hoe u een bestek doorgrondt. U leert hoe u teksten interpreteert en hoe u gaten in de inhoud aanwijst. Daardoor krijgt u sneller helder wat de opdrachtgever zoekt én vergroot u de kans de aanbesteding te winnen. U kunt immers beter aansluiten op de vraag van de aanbestedende partij.

Aan de slag met een aanbestedingsleidraad uit de praktijk
De trainer vertelt u wat u moet weten aan de hand van een algemeen bestek. Daarna gaat u zelf aan de slag met uw eigen aanbestedingsleidraad. Dat kan een actueel bestek zijn, maar ook een leidraad waarmee u in het verleden heeft geworsteld. Met de lesstof van het eerste deel oefent u om het bestek op een andere manier te bekijken en interpreteren. Als er genoeg tijd is, gaat de trainer ook kort in op de rollen en taken bij het lezen van een leidraad.

Wat weet u na deelname?
Na deelname kunt u bestekken sneller en beter lezen. Dat levert tijdwinst op én vergroot uw kans een aanbesteding te winnen. Als u een aanbestedingsleidraad goed kunt doorgronden, weet u immers waarover u vragen moet stellen én weet u wat de aanbestedende partij precies zoekt. U weet:
• Hoe u een bestek correct leest
• Welke handvatten er zijn om dit te vereenvoudigen
• Waar u achterliggende informatie vindt
• Hoe u structuur aanbrengt in het proces
• Welke rollen en taken nodig zijn bij het lezen van een bestek
• Hoe u uw team organiseert
• Hoe u iedereen opgelijnd krijgt
• Waar u op moet letten om te beslissen of u inschrijft

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die bestekken moet kunnen lezen en begrijpen. Van bidmanagers en accountmanagers tot directeuren, ICT-managers en calculatoren. De training is ook geschikt voor medewerkers die onderliggende berekeningen en oplossingen moeten bedenken, waarmee kandidaten hun inschrijving correct kunnen indienen.

Werk, levering of dienst
De training is van toepassing voor alle type aanbestedingen ongeacht of het nu gaat om Diensten, Leveringen of Werken. Ook de branche waarin u werkzaam bent is minder relevant. Dus het maakt niet uit of u zich richt op: schoonmaak, finance, deurwaarders, bouw, infra, opleidingsbureaus, maar ook afvalverwerking of koeriersdiensten. Kim heeft ervaring met veel sectoren en weet dus als geen ander hoe daar rekening mee te houden tijdens deze online training, zodat u optimaal profiteert.

Training Details

Datum
Donderdagochtend 14 december 2023

Duur
van 13.00 uur tot 17.00 uur

Locatie
Dit betreft een online training

PRIJS
€ 650,- excl. btw en inclusief online lesmateriaal..

Tweede deelnemer
Doet u met uw collega mee dan ontvangt u beiden € 75,- korting.

De trainingsprijs is per persoon, het is niet toegestaan om met meerdere personen online deel te nemen bij opgave van 1 deelnemer.

AANMELDEN

Onze expert tijdens de online training

Kim Schofaerts

Kim heeft sinds 1997 honderden inschrijvingen op aanbestedingen uit verschillende branches begeleid en daarbij de meest uiteenlopende scenario’s meegemaakt. Drie jaar geleden startte zij het bureau Schofaerts.nl, een advies- en trainingsbureau gespecialiseerd in het publiek-private domein. Sinds 2013 zit zij in het bestuur van MKB Den Haag waar Kim het onderwerp Aanbestedingen in haar portefeuille heeft. Ook is zij lid van de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag.   

AANMELDEN

Toon uw nieuwe vaardigheden met het behaalde certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

“In deze veranderende tijd is kennis van het aanbestedingsvak voor deurwaarders een must! De experts van Niac begeleiden ons uitstekend in de zoektocht naar meer relevante kennis en helpen ons Aanbestedingen te doorgronden en te winnen.”

Herald Bouwhuis, Gerechtsdeurwaarder, DEURWAARDERSKANTOOR BOUWHUIS & SMIT B.V

SCHRIJF U VANDAAG NOG IN

Mis deze kans niet en maak werk van social return.

Meld u vandaag nog aan en u ontvangt een bevestiging.

AANMELDEN