Project Description

Leer invloed uitoefenen om uitgenodigd te worden

DIRECT AANMELDEN

Kom beter in beeld bij aanbestedende diensten

Zorg dat u op de shortlist van de gemeente staat

De trend van de laatste jaren is, dat steeds meer gemeenten hun opdrachten onderhands gunnen. Onderzoek van Jan Telgen, voormalig hoogleraar inkoopmanagement, bewijst dit. Het blijkt dat er 300.000 opdrachten onderhands worden gegund, t.o.v. de 5.000 openbare opdrachten.

In de Aanbestedingswet staat dat aanbestedende diensten bij enkelvoudig en meervoudig onderhandse aanbestedingen (onder de Europese drempel) de ondernemers die zij uitnodigen op basis van objectieve criteria kiezen. Bovendien moeten zij op verzoek van een ondernemer een motivatie van de keuze geven. Op basis van het inkoopbeleid hanteren aanbestedende diensten verschillende methodieken om ondernemers te selecteren. Het inkoopbeleid is per aanbestedende dienst verschillend. Om beter in beeld te komen en meer opdrachten te winnen is het voor elke ondernemer van belang te weten wat het inkoopbeleid is van de overheden waarmee hij  zaken wil doen, wat de impact daarvan is voor een winnende inschrijving en welke selectiemethodieken worden gehanteerd.  Kortom allemaal zaken die belangrijk zijn voor je aanbestedingsstrategie.

Inhoud training
Tijdens de Training Meervoudig Onderhands Aanbesteden leert u:

 • Hoe de overheid werkt en inkoopt
 • Hoe u achter het beleid van aanbestedende diensten komt
 • Hoe u uit dat beleid informatie haalt om de vraag achter de vraag te beantwoorden
 • Hoe u dat beleid kunt beïnvloeden
 • Welke selectiemethodes aanbestedende diensten hanteren
 • Hoe uw bedrijf op een shortlist kan komen te staan
 • Welke invloed u kunt uitoefenen om uitgenodigd te worden

De training wordt op 1 dag gegeven. We gaan in op wat onderhandse aanbestedingen zijn, welke keuzes aanbestedende diensten moeten maken en hoe u daarin een rol kunt spelen. Ook duikt u aan de hand van cases de praktijk in.

Na de training heeft u voldoende handvatten om ervoor te zorgen dat uw bedrijf vaker wordt uitgenodigd bij enkelvoudige en meervoudige onderhandse aanbestedingen.

Vorige deelnemers zeggen over deze training:

 • Erg interessante hands-on training. Goed tempo, goede verhouding theorie en praktijk. Niet te grote groepen, zodat er genoeg interactie is – en met de verschillende achtergronden van de diverse deelnemers interessant om te horen waar iedereen toch altijd weer tegenaan loopt. Deskundige trainer, erg leerzaam!
 • Door deze training van Niac ga ik anders kijken naar aanbestedingen. Het heeft mij een compleet beeld gegeven van de mogelijkheden die we kunnen benutten voor onze dienstverlening. Ik ben sindsdien met veel plezier die mogelijkheden aan het verkennen.
 • Goede praktische uitleg en onmiddellijk toepasbaar.
 • Leerzame training, gegeven door een inspirerend docent Kim Schofaerts. Ik weet nu de paden te vinden in het woud van divers inkoopbeleid binnen de publieke sector.
 • Goede training om meer inzicht te krijgen hoe het inkoopmechanisme binnen een Gemeente of Provincie werkt. Met de opgedane kennis kan je direct aan de slag.
 • In iedere aanbieding van ons personeel wil ik, door deze training, nu ook kijken naar speerpunten van de gemeente, om daarbij aansluiting te kunnen vinden. Ook is de drempel nu weg om gemeenten te benaderen over hun inkoopbeleid en hun belang bij onze dienstverlening.

Voor wie?

De training is voor elke ondernemer en zijn medewerkers die meer wil halen uit werken, leveringen of diensten met een opdrachtwaarde lager dan de Europese aanbestedingsdrempels. Trainer Kim Schofaerts heeft ervaring in vele sectoren: van Bouw/Infra tot ICT en van Zorg tot Deurwaarderskantoren. Ze heeft sinds 1997 honderden inschrijvingen op aanbestedingen uit verschillende branches begeleid en daarbij de meest uiteenlopende scenario’s meegemaakt.

Training Details

ONZE TOPTRAINING (waardering 8+)
Maximaal 12 deelnemers

Datum
Nog onbekend

Duur

één dag van 09.30 uur tot 17.00 uur (met inloop vanaf 09.00 uur)

Locatie
Van der Valk Hotel,
Winthontlaan 4-6
Utrecht

PRIJS

€ 985,- exclusief btw en inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat.

Aanmelden

Uw trainer

Kim Schofaerts

Kim heeft sinds 1997 honderden inschrijvingen op aanbestedingen uit verschillende branches begeleid en daarbij de meest uiteenlopende scenario’s meegemaakt. Haar advies- en trainingsbureau Schofaerts.nl is gespecialiseerd in (maatschappelijke) vraagstukken in het publiek-private domein. Als voorzitter van MKB Den Haag behartigt Kim de belangen van het bedrijfsleven in Den Haag en heeft zij onder andere het onderwerp Aanbestedingen in haar portefeuille. Kim is lid van de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag en heeft tevens zitting in de Nevi Ledenraad.

Aanmelden

Toon uw nieuwe vaardigheden met uw certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

In deze veranderende tijd is kennis van het aanbestedingsvak voor deurwaarders een must! De experts van Niac begeleiden ons uitstekend in de zoektocht naar meer relevante kennis en helpen ons Aanbestedingen te doorgronden en te winnen.

Herald Bouwhuis, Gerechtsdeurwaarder, DEURWAARDERSKANTOOR BOUWHUIS & SMIT B.V

SCHRIJF U NU IN

Mis deze kans niet. Leer hoe u beter in beeld komt bij aanbestedende diensten.

Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Nu aanmelden

Aanmelden