Project Description

Ontdek de voordelen van onderhandse aanbestedingen

DIRECT AANMELDEN

Word vaker uitgenodigd voor onderhandse aanbestedingen

Kom beter in beeld bij aanbestedende diensten

Recent onderzoek van de Universiteit Utrecht laat zien:
2/3 van alle overheidsinkoop, ofwel € 65 miljard gaat onderhands!
Bij deze procedure bepaalt de aanbestedende dienst zelf hoeveel en welke inschrijvers een offerte mogen indienen. Er zijn twee typen onderhandse aanbestedingen: enkelvoudig, waarbij één ondernemer direct wordt gevraagd om een offerte, en meervoudig, waarbij de overheid 3 tot 5 partijen selecteert om een offerte uit te brengen.

In eerste instantie zijn onderhandse aanbestedingen natuurlijk interessant voor u omdat ze de kans bieden op extra omzet bij een betrouwbare klant – de overheid – die ook nog eens op tijd betaalt. Daarnaast bieden onderhandse aanbestedingen nog extra voordelen voor elke ondernemer. Zoals een sneller proces vergeleken met zwaardere Europese aanbestedingen, soepelere interacties met minder restricties tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, en weinig tot geen concurrentie!
Om van deze voordelen te profiteren, is het essentieel om eerst uitgenodigd te worden. Dit begint met ervoor te zorgen dat de aanbestedende diensten op de hoogte zijn van uw bereidheid om zaken met hen te doen, oftewel dat ze bekend zijn met uw onderneming. Als een aanbestedende dienst u kent, is de kans groter dat u wordt uitgenodigd! Tegelijkertijd is het van belang dat u als ondernemer de aanbestedende dienst leert kennen. Dit gebeurt niet vanzelf. In onze training laten we u zien welke stappen u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u in beeld komt. Zodat u wordt uitgenodigd en niet uw concurrent.

Dit leert u
Aan de hand van de praktijk gaan we in op wat onderhandse aanbestedingen zijn, welke keuzes aanbestedende diensten moeten maken en hoe u daarin een rol kunt spelen. Aan het einde van de dag weet u het volgende:

  • Hoe de overheid werkt en inkoopt
  • Wat de werkelijke behoefte is achter de vraag van een aanbestedende dienst
  • Hoe aanbestedende diensten selecteren
  • Hoe u in aanmerking komt voor onderhandse aanbestedingen
  • Wat de werkwijze is om op de shortlist te komen
  • Welke invloed u kunt uitoefenen om uitgenodigd te worden

Na de training beschikt u over de juiste kennis om ervoor te zorgen dat uw bedrijf vaker wordt uitgenodigd voor zowel enkelvoudige als meervoudige onderhandse aanbestedingen.

Voor wie?

De training is geschikt voor elke professional die optimaal gebruik wil maken van de mogelijkheden van onderhandse aanbestedingen.

Training Details

Max. 12 deelnemers
DATUM

Woensdag 10 april 2024

DUUR

één dag van 09.30 uur tot 17.00 uur (met inloop vanaf 09.00 uur)

LOCATIE

Van der Valk Hotel Houten
Hoofdveste 25
3992 DH Houten

PRIJS

€ 985,- exclusief btw en inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat.

Kom samen met uw collega
Komt u met meerdere collega’s dan ontvangt u allemaal € 100,- korting

Aanmelden
INCOMPANY

Deze training is ook beschikbaar voor incompany. Hiermee kunt u uw hele organisatie in één keer een kennisboost geven. Vraag hier vrijblijvend een incompany voorstel aan.

Uw trainer

Kim Schofaerts

Kim heeft sinds 1997 begeleiding geboden bij honderden inschrijvingen op aanbestedingen in verschillende sectoren en heeft een uitgebreide ervaring met diverse scenario’s. Haar advies- en trainingsbureau Schofaerts.nl is gespecialiseerd in (maatschappelijke) vraagstukken in het publiek-private domein. Als voorzitter van MKB Den Haag behartigt Kim de belangen van het bedrijfsleven in Den Haag en heeft zij onder andere het onderwerp Aanbestedingen in haar portefeuille. Kim is lid van de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag en heeft tevens zitting in de Nevi Ledenraad.

Aanmelden

Toon uw nieuwe vaardigheden met uw certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

In deze veranderende tijd is kennis van het aanbestedingsvak voor deurwaarders een must! De experts van Niac begeleiden ons uitstekend in de zoektocht naar meer relevante kennis en helpen ons Aanbestedingen te doorgronden en te winnen.

Herald Bouwhuis, Gerechtsdeurwaarder, DEURWAARDERSKANTOOR BOUWHUIS & SMIT B.V

SCHRIJF U NU IN

Mis deze kans niet. Leer hoe u beter in beeld komt bij aanbestedende diensten.

Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Nu aanmelden

Aanmelden