Project Description

Leer zelfstandig een social return plan op te stellen.

AANMELDEN

Online training Social Return

Van de basis naar een creatief plan

Steeds vaker komen inschrijvers op aanbestedingen in aanraking met social return. Het wordt ervaren als de eis waarbij mensen ‘uit de kaartenbakken’ van de gemeente moeten worden ingezet ter nakoming van een overheidsopdracht. Daarbij telt bestaand personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt niet mee voor die eis. Maar wat is social return precies en hoe kan er creatief mee worden omgesprongen?

Social return
Social return is een veel voorkomende eis van de loonsom van een opdracht te besteden aan het inzetten van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doet hij door het creëren van extra arbeidsplaatsen, werkervaringsplekken of stageplaatsen. De doelgroep om deze arbeid uit te oefenen zijn bijvoorbeeld: langdurig werklozen, gedeeltelijk arbeidsongeschikte mensen of (jongeren) met een beperking. Door het creëren van extra arbeidsplaatsen voor deze doelgroep tracht de overheid extra productiviteit in te zetten die anders onbenut zou blijven.

Leer in deze training zelfstandig een social return plan op te stellen
Veel inschrijvers vragen zich af hoe zij met social return om moeten gaan. Is het allemaal verplicht of kan je onder social return uitkomen? Waar staat dit beschreven in de wetsartikelen en/of het bestek? Waar vinden opdrachtnemers de gevraagde mensen en hoe weten zij of de doelgroep capabel is om de opdracht uit te voeren? En bovendien: wat kost dat eigenlijk allemaal?

NIAC Online Academy geeft inschrijvers de mogelijkheid meer kennis te vergaren over social return. Na het volgen van de training bent u in staat om zelfstandig een social return plan op te stellen. Om dit te bereiken leert u:

• Wat social return is
• Hoe social return moet worden toegepast
• Of een inschrijvende partij onder social return uit kan komen en hoe dit precies werkt
• Het verlagen van de social return eisen
• De meest voorkomende fouten bij social return
• Voordeel opdoen met social return bepalingen

Online training social return
Trainer Kim Schofaerts, experts op het gebied van aanbestedingen, zal de training online geven. Voor de training maken wij gebruik van een online meeting tool. De meeting tool werkt ook via een tablet of iPad.

Ook voor inkopers interessant
Als u deze training volgt krijgt u een kijkje in de keuken van de inschrijver. U ziet waar ze tegenaan lopen om Social Return in te vullen en hoe ze hiermee omgaan. Daarnaast kunt u ook meteen polsen of de uitvraag die u doet m.b.t. Social Return voor onnodige problemen zorgt. Kim zal oplossingen aandragen om u te helpen.

Vorige deelnemers zeggen over deze training:
• “Deze leuke en interactieve training heeft mij een goede kapstok gegeven om aan onze klanten te vertellen hoe wij binnen onze organisatie omgaan met social return” – Mark Verhagen (Hazenberg Bouw | Nico de Bont | TBI)
• “Kim kan zeer goed op de huidige problematiek inspelen en past de opdrachten daar ook op aan”
• “Uitstekende cursus, die snel een duidelijk inzicht brengt.” – Marinus Buijs (Inter-Psy)
• ” De SROI materie wordt tot de kern teruggebracht. Uiteindelijk ga je naar huis met een praktisch stappenplan. Tijdens de training zelf word je rugzak gevuld met kennis en inzichten uit verschillende werkvelden, erg waardevol.” – Bart Jonge Poerink – Buddo

Voor wie?

Deze online training is bedoeld voor medewerkers en ondernemers die ervaring hebben met het inschrijven op aanbestedingen en hun winstkansen bij volgende aanbestedingen willen vergroten met een gedegen plan voor social return.

Werk, levering of dienst
De training is van toepassing voor alle type aanbestedingen ongeacht of het nu gaat om Diensten, Leveringen of Werken. Ook de branche waarin u werkzaam bent is minder relevant. Dus het maakt niet uit of u zich richt op: schoonmaak, finance, deurwaarders, bouw, infra, opleidingsbureaus, maar ook afvalverwerking of koeriersdiensten. Kim heeft ervaring met veel sectoren en weet dus als geen ander hoe daar rekening mee te houden tijdens deze online training, zodat u optimaal profiteert.

Training Details

Datum

Nieuwe datum nog niet bekend.

Duur

Van 09.00 uur tot 13.00 uur

Locatie
Dit betreft een online training

PRIJS
€ 680,- excl. btw en inclusief online lesmateriaal.

Met meer deelnemers mee doen?
Doet u met uw collega(‘s) mee dan ontvangt u beiden € 75,- korting. Niet geldig in combinatie met eventuele andere kortingen.

De trainingsprijs is per persoon, het is niet toegestaan om met meerdere personen online deel te nemen bij opgave van 1 deelnemer.

Aanmelden

Onze expert tijdens de online training

Kim Schofaerts

Kim heeft sinds 1997 honderden inschrijvingen op aanbestedingen uit verschillende branches begeleid en daarbij de meest uiteenlopende scenario’s meegemaakt. Drie jaar geleden startte zij het bureau Schofaerts.nl, een advies- en trainingsbureau gespecialiseerd in het publiek-private domein. Sinds 2013 zit zij in het bestuur van MKB Den Haag waar Kim het onderwerp Aanbestedingen in haar portefeuille heeft. Ook is zij lid van de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag.   

AANMELDEN

Toon uw nieuwe vaardigheden met het behaalde certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

“In deze veranderende tijd is kennis van het aanbestedingsvak voor deurwaarders een must! De experts van Niac begeleiden ons uitstekend in de zoektocht naar meer relevante kennis en helpen ons Aanbestedingen te doorgronden en te winnen.”

Herald Bouwhuis, Gerechtsdeurwaarder, DEURWAARDERSKANTOOR BOUWHUIS & SMIT B.V

SCHRIJF U VANDAAG NOG IN

Mis deze kans niet en maak werk van social return.

Meld u vandaag nog aan en u ontvangt een bevestiging.

AANMELDEN