Project Description

DIRECT AANMELDEN

Voor de gemotiveerde inkoopprofessional

Training “Adviesvaardigheden voor inkoopprofessionals”

Leer de theorie én praktijk van adviesgesprekken

Als inkoper bij de overheid moet u ervoor zorgen dat de beleidsregels worden gevolgd. Geen eenvoudige taak! Belangen zijn vaak tegenstrijdig en bij nieuw beleid schopt u snel tegen heilige huisjes. Daarnaast bent u als inkoper in de positie om te adviseren over verbeteringen op het gebied van inkoopbeleid, nieuwe ontwikkelingen en het dagelijkse proces Het is daarom belangrijk dat u stevig in uw schoenen staat. Wilt u uw gesprekspartners beter overtuigen? Wilt u sterker staan in uw adviesrol als het gaat om wet- en regelgeving? Volg dan de praktijktraining ‘Verstevig uw adviesrol als inkoopprofessional’.

Verstevig uw adviesrol
Of u nu het bestuur, een budgethouder of collega’s tegenover u heeft – als inkoopprofessional moet u kunnen adviseren over de wet- en regelgeving die van toepassing is op een inkooptraject. Daarnaast bent u wellicht als adviseur aanjager van nieuwe ontwikkelingen die voor uw organisatie van belang zijn. Denk aan de opgave die er bijvoorbeeld ligt op het gebied van Maatschappelijk verantwoord inkopen. Soms blijft het niet bij een advies en moet u uw gesprekspartner echt overtuigen. Een budgethouder kan bijvoorbeeld voorkeur hebben voor de meest ervaren arbeidskrachten, terwijl het beleid voorschrijft dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet. Tijdens deze training leert u op een praktische manier wat u moet weten om uw adviesrol voor dit soort situaties te verstevigen.

Theorie én praktijk
De training bestaat uit één dag. In de ochtend leert u de theorie van het voeren van adviesgesprekken en krijgt u voorbeelden uit de praktijk. Tijdens het middagdeel oefent u met verschillende casussen en kruipt u in de rol van adviseur en gesprekspartner om de lesstof direct te oefenen. De trainer geeft u feedback, zodat u weet wat uw aandachts- en verbeterpunten zijn.

Na deelname aan deze praktijktraining:
• kunt u gesprekspartners overtuigen over beleidsregels
• kunt u goed omgaan met weerstand in adviesgesprekken
• kunt u anticiperen op weerstand
• kent u het belang van non-verbale communicatie
• weet u hoe u goed voorbereid een adviesgesprek in gaat

Voor wie?

De training is geschikt voor inkoopprofessionals die werken bij de overheid. Werkervaring is minder van belang, dus u kunt ook inkoopadviseur in opleiding zijn of bijvoorbeeld een beleidsmedewerker met ambitie om inkoper te worden.

Kom samen met uw collega en ontvang beiden € 100,- korting

Training Details

Datum

Nieuwe datum nog niet bekend

Duur

één dag van 10.00 uur tot 17.00 uur met inloop vanaf 9.30 uur

LOCATIE

Van der Valk
Winthontlaan 4-6 in Utrecht

PRIJS

€ 985,-

Met meer deelnemers mee doen?
Doet u met uw collega(‘s) mee dan ontvangt u beiden € 100,- korting.

De prijs is exclusief btw en inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat.

Aanmelden

Uw trainer

Esther Pontjodikromo-Gol

Esther Pontjodikromo-Gol heeft jarenlange ervaring in verander- en adviestrajecten op het gebied van inkoop, innovatie contractmanagement en aanbestedingen. `Verkoop van inkoop’ binnen een organisatie is waar ze sterk in is. Esther heeft sinds 2008 voor verschillende gemeentes en aanbestedende diensten gewerkt en startte in 2020 haar eigen bureau Sincere training en advies. Daarnaast werkt ze sinds 2019 bij de Hanzehogeschool in Groningen, waar ze verbonden is aan het programma inkoopmanagement. Verder is ze werkzaam als regiomanager voor Holland Inkoop Professionals (HIP) en geeft ze hier leiding aan het noordelijke kantoor van HIP.

Aanmelden

Toon uw nieuwe vaardigheden met uw certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

“Leer van inkoop en aanbesteding experts”

NIAC

SCHRIJF U NU IN

Mis deze kans niet. Ontdek hoe u uw adviesrol als inkoopprofessional verbetert.

Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Aanmelden