Project Description

DIRECT AANMELDEN

Samen met partnerorganisaties aanbestedingen winnen

Met samenwerkingsverbanden winnend inschrijven op aanbestedingen voor Wmo en Jeugdwet

Weet u waarop u moet letten om samenwerkingspartners te kiezen

Steeds meer gemeenten kopen hun opdrachten voor het sociaal domein en de Jeugdwet gebiedsgericht in. Daardoor zijn deze opdrachten groter en uitgebreider dan voorheen. Dat maakt het voor individuele organisaties steeds lastiger aanbestedingen voor Wmo en Jeugdwet binnen te halen. De oplossing? Samenwerken! Samen met andere organisaties kunt u wél aan alle eisen voldoen om deze aanbestedingen te winnen. Maar hoe kiest u de juiste partners? En hoe vult u zo’n samenwerking goed in? Dat en meer leert u tijdens de training ‘Samenwerkingsverbanden en inschrijven op aanbestedingen voor Wmo en Jeugdwet’.

Samen met partnerorganisaties aanbestedingen winnen
Samenwerken klinkt eenvoudig, maar is het in de praktijk vaak niet. Het begint al bij het vinden van de juiste partners. Vervolgens moet u samenwerkingsverbanden inrichten en vastleggen. En dan moet het inschrijven zelf nog beginnen! Tijdens deze eendaagse training krijgt u informatie en praktische handvatten om succesvol samen met andere organisaties in te schrijven op aanbestedingen voor Wmo en Jeugdwet. Bovendien krijgt u enkele waardevolle tools, zoals een handige checklist voor het inrichten van een samenwerking en een voorbeeld van een intentieverklaring voor de samenwerking tussen partnerbedrijven.

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • De opdracht van de aanbestedende dienst analyseren
 • Het kiezen en benaderen van samenwerkingspartners
 • De basis van de samenwerking bepalen
 • Governance inrichten, bijvoorbeeld voor besluitvorming
 • Het slagvaardig inrichten van de inschrijving
 • De op te nemen samenwerkingsconstructie bij de inschrijving
 • U ontvangt en oefent met een model intentie-overeenkomst

Na deelname aan deze training:

 • Weet u welke mogelijkheden er zijn om als samenwerkingsverband in te schrijven op aanbestedingen
 • Herkent u signalen van gemeenten over de vorm van de inkoopprocessen
 • Weet u waarop u moet letten om samenwerkingspartners te kiezen
 • Werkt u met de punten uit de checklist om de samenwerking goed in te richten
 • Heeft u geoefend met het inrichten van de governance en het afsluiten van de overeenkomst
 • Heeft u een model intentie-overeenkomst en heeft u hiermee geoefend

Veel persoonlijke aandacht
Om zeker te zijn dat u alle ruimte heeft voor vragen en het bespreken van uw eigen situatie, is de maximale groepsgrootte 12 deelnemers.

Ook als incompany training
U kunt deelnemen aan de training met open inschrijving, maar deze training is ook uitstekend geschikt als incompany training. U leert dan zaken die specifiek voor uw organisatie gelden. Wilt u met meer dan 6 collega’s deze training volgen, vraag dan een vrijblijvende prijsopgave aan via niac@aanbestedingskalender.nl!

Voor wie?

Levert uw organisatie zorgproducten of -diensten? En wilt u inschrijven op aanbestedingen voor Wmo en Jeugdwet waarvoor u nu niet in aanmerking komt? Dan mag u deze training niet missen. De training is vooral bedoeld voor beleidsmedewerkers, (account)managers en directieleden. Daarnaast is de training geschikt voor iedereen die betrokken is of wil zijn bij inschrijvingen op aanbestedingen voor het sociaal domein en de Jeugdwet.

Aanmelden

Training Details

Datum
Nieuwe datum wordt nog bekend gemaakt.
Bij aanmelding informeren wij u daar zo snel mogelijk over.

Duur
Elke dag is van 10.00 uur tot 17.00 uur (met inloop vanaf 09.30 uur)

LOCATIE
Van der Valk Hotel
Winthontlaan 4-6
3526 KV Utrecht

PRIJS

€ 895 excl. BTW.
De prijs is inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat.

Elke volgende deelnemer vanuit dezelfde organisatie ontvangt € 100,- korting. Niet van toepassing bij ander kortingsacties.

Aanmelden

Uw trainer

Astrid Buis

Astrid Buis is directeur van BUIS Advies en functioneert als adviseur en spin in het web bij aanbestedingen. Ze werkt mee aan nieuwe concepten en begeleidt inschrijvingen op aanbestedingen binnen de Wmo en de Jeugdwet. Astrid is daarnaast een veelgevraagd spreker. Ze geeft regelmatig presentaties over verkoop binnen de langdurige zorg en het sociaal domein. Ook over eigen regie en mantelzorg deelt ze haar verfrissende standpunten graag. De afgelopen twee jaar heeft Astrid begeleiding geboden bij verschillende samenwerkingsverbanden voor aanbestedingen. Recentelijk bijvoorbeeld bij Wmo Zoetermeer, Jeugdhulp Leidse Regio en de Buurtteams Amsterdam.

Aanmelden

Toon uw nieuwe vaardigheden met uw certificaat

Na het succesvol afronden van deze trainingen ontvangt u een persoonlijk certificaat.

SCHRIJF U VANDAAG NOG IN

Mis deze kans niet om via samenwerkingsverbanden aanbestedingen voor Wmo en Jeugdwet te winnen. Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Aanmelden