Project Description

Boost uw winkansen en leer 4 dagen van een expert

VERNIEUWD:
VERBETER U ZELF ALS SALES-TENDER-BID MANAGER EN ONTMOET INSPIRERENDE GASTSPREKERS

Ontdek de strategieën die ervoor zorgen dat u meer opdrachten binnenhaalt

Deze Masterclass vormt de kroon op ons trainingsaanbod. Met een opvallende gemiddelde beoordeling van 9 geven de deelnemers consistent aan dat de inhoud uitstekend aansluit bij hun dagelijkse praktijk. Gedurende 4 dagen behandelen we alle aspecten van het inschrijven op aanbestedingen. Na afloop beschikt u over de kennis en vaardigheden om aanbestedingen soepel te laten verlopen – en er meer te winnen.

Locatie 4daagse Masterclass - Vergaderen in de hooiberg - Oudewater

Vergaderen in de hooiberg – Oudewater

Praktijkgerichte 4-daagse Masterclass
Wat moet u weten over uw publieke klant? Welke afwegingen moet u maken om te bepalen of u succesvol kunt inschrijven? En hoe laat u het inschrijfproces vervolgens soepel verlopen? Deze onderwerpen en meer worden behandeld tijdens de Masterclass. De eerste twee dagen richten zich op het voorbereiden op een inschrijving het gehele aanbestedingsproces. Op de derde dag behandelen we het proces tijdens en na de gunning en besteden we speciale aandacht aan de rol van de inkoper. Hierdoor krijgt u de mogelijkheid om aanbestedingen te benaderen vanuit het perspectief van uw klant. Daarna staat de vierde dag in het teken van verdieping, waarbij we dieper ingaan op zaken die u zelf heeft aangedragen.

Nieuw in de Masterclass: we nodigen gastsprekers uit, zodat u direct in contact staat met professionals uit de praktijk.

Dag 1
Voorbereiden en inschrijven op een aanbesteding – de fasen tot het stellen van vragen
In de voorbereidende fase bepaalt de aanbestedende dienst de voorwaarden voor de opdracht. Veel ondernemers realiseren zich niet dat ze al in deze fase invloed kunnen uitoefenen. Dit komt doordat men vaak niet bekend is met de werkwijze van de overheid als opdrachtgever. Dag één van de Masterclass is voor veel deelnemers dan ook een echte eyeopener. De trainer geeft aan waar u het beleid van de opdrachtgever kunt vinden, hoe u dit goed interpreteert en hoe u het beleid vertaalt naar uw eigen verkoopdoelen. Tijdens deze dag staan de fasen van de voorbereiding, het bepalen van de inschrijfstrategie en het stellen van vragen centraal.

Na afloop weet u:
• Hoe de overheid werkt;
• Waar u waardevolle informatie over uw opdrachtgever vindt;
• Hoe uw eigen organisatie krachten en doelen vertaalt naar het beleid van de opdrachtgever;
• Waar u op moet letten bij het stellen van vragen.

Dag 2
Voorbereiden op een aanbesteding – de fasen tot het inschrijven
Op dag 2 leert u de inschrijfstrategie te bepalen die het meest geschikt is voor uw organisatie. Met behulp van praktische tips ontdekt u hoe u de juiste antwoorden geeft op vragen van de aanbestedende dienst. Daarnaast komen uw eigen rechten en plichten uitgebreid aan bod, omdat u hiermee uw voordeel kunt doen tijdens het inschrijfproces. Deze dag staat in het teken van de fasen van het bepalen van de inschrijfstrategie, de nota van inlichtingen tot en met het definitief inschrijven op de opdracht.

Na afloop weet u:
• Hoe u een bestek goed interpreteert;
• Hoe u de juiste vragen stelt;
• Hoe u de juiste aanbestedingsstrategie inzet;
• Welke profielen nodig zijn om het juiste inschrijfteam samen te stellen.

Dag 3
Tijdens en nà de gunning
Na de beoordeling van de inschrijvingen maakt de aanbestedende dienst bekend welk bedrijf als beste uit de bus is gekomen. Op dag 3 bespreken we uw rechten en plichten tijdens de gunning en tonen we hoe u tegen een voorgenomen gunningsbeslissing kunt ageren. We behandelen ook de specifieke rol en focus van de inkoper gedurende het hele aanbestedingsproces. Het begrijpen van wat de inkoper aanspreekt, is essentieel om effectief in te spelen op hun behoeften. We gaan ook dieper in op het beoordelingsprotocol dat specifiek is voor elke aanbesteding, waarbij de rol van de inkoper centraal staat. Wat houdt zijn rol precies in? Waar let hij op?

Na afloop weet u:
• Hoe het aanbestedingsproces bij de overheid verloopt
• Wat de inkoper als belangrijk beschouwt;
• Hoe inschrijvingen worden beoordeeld;
• Wat u wel en niet kunt doen tijdens de gunningsfase;
• Hoe u tegen een voorgenomen gunning kunt opkomen;
• Wat uw rechten en plichten zijn.

Dag 4
Verdieping
Op de vierde dag van de Masterclass staan we stil bij vragen, cases en onderwerpen die u zelf heeft ingebracht. Zo leert u van elkaar en dat leidt vaak tot vernieuwende en verrassende inzichten die uw kansen bij volgende aanbestedingen vergroten. Bij de bespreking van de cases en onderwerpen wordt steeds ingegaan op de rollen van inkopers en verkopers in een aanbestedingstraject. U krijgt inzicht in hoe inkopers en verkopers leren van elkaars gedrag. U leert op welke wijze beide partijen dit gedrag effectiever kunnen inzetten om zo betere resultaten te bereiken. En we laten u bij de bespreking kennis maken met diverse tools, instrumenten en diensten die het inschrijfproces efficiënter maken. U leert ze zo toe te passen dat ze voor u en uw organisatie werken.

Na dag 4 heeft u:
• De vaardigheden om inschrijvingen nog soepeler te organiseren;
• Inzicht in het verkrijgen van draagvlak binnen de organisatie;
• Begrip van de rol van de tender/bidmanager;
• Een helder idee van een efficiënte verdeling van taken om uw functie effectief uit te voeren.

Deelnemers van de eerdere edities waren enthousiast:
• “Het sparren met vakgenoten op een unieke locatie geeft energie.”
• “Ik ben iets te nuchter om tienen te geven, maar ik ben zeer onder de indruk van deze training. Ik vond de stof leerzaam en relevant en ik vind Kim zeer deskundig. Ze speelde mooi in op de actualiteit, bood een gevarieerd en interessant programma en ook de locatie was prima.”
• “Erg goed, hoog niveau, Kim is zeer kundig”
• “Deze Masterclass is ideaal voor personen die zich verder willen ontwikkelen in het aanbestedingsproces. Tijdens de training doorloop je het gehele traject van A t/m Z. Waarbij geluisterd wordt naar de wensen van de deelnemers. En waarop de training wordt aangepast.”
• “Professionele, interactieve en doordachte training met een glimlach.”
• “Zeer prettige, leerzame en actuele training. Stevig gebaseerd op actualiteit. Kim is een professionele en bevlogen trainer die ons op luchtige, toegankelijke wijze meeneemt in de wereld van de gemeentelijke aanbestedingen. Meteen toepasbaar in de praktijk.”
• “Erg leerzame praktische training die inspireert om nog meer aanbestedingen te willen en kunnen winnen!”

Voor wie?

Deze Masterclass is bedoeld voor medewerkers en ondernemers die ervaring hebben met het inschrijven op aanbestedingen en hun winstkansen bij volgende aanbestedingen willen vergroten. Het is dus geen Masterclass voor beginners, maar één voor medewerkers, bidmanagers, tendermanagers en ondernemers die (vaker) aan aanbestedingen hebben meegedaan.

Werk, levering of dienst
De Masterclass behandelt alle soorten aanbestedingen, inclusief marktconsultaties, ongeacht of het gaat om diensten, leveringen of werken. Eerdere deelnemers waren afkomstig uit diverse sectoren zoals schoonmaak, financiën, deurwaarders, bouw, infrastructuur, opleidingsbureaus, afvalverwerking en koeriersdiensten. Kim, uw trainer, heeft ervaring in veel sectoren en weet dus als geen ander hoe hiermee rekening te houden tijdens de Masterclass, zodat u optimaal kunt profiteren.

EXCLUSIEVE MASTERCLASS MAX 12 DEELNEMERS

Training Details

Datum
21 + 22 maart en 4 + 5 april 2024

DUUR

van 9.30 uur tot 17.00 uur

LOCATIE

Vergaderen in de hooiberg
Ruige Weide 13a
3421 TH Oudewater

PRIJS

€ 2.935,- exclusief btw.
De prijs is inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat

Kom samen met uw collega
Breng een collega mee en ontvang beiden € 250,- korting. Deze aanbieding is niet geldig in combinatie met andere acties.

AANMELDEN
INCOMPANY

Deze Masterclass is ook beschikbaar voor incompany. Hiermee kunt u uw hele organisatie in één keer een kennisboost geven. Vraag hier vrijblijvend een incompany voorstel aan.

Onze expert tijdens de Masterclass

Kim Schofaerts

Kim heeft sinds 1997 honderden inschrijvingen op aanbestedingen uit verschillende branches begeleid en daarbij de meest uiteenlopende scenario’s meegemaakt. Drie jaar geleden startte zij het bureau Schofaerts.nl, een advies- en trainingsbureau gespecialiseerd in het publiek-private domein. Tussen 2013 en 2022 zat zij in het bestuur van MKB Den Haag waar Kim het onderwerp Aanbestedingen en lobby in haar portefeuille had. Ook was zij lid van de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag. Kim vervult verschillende bestuurs- en toezichthoudende functies.    

AANMELDEN

Toon uw nieuwe vaardigheden met het behaalde certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

De Masterclass van NIAC heeft mij in 4 dagen tijd, als ervaren inschrijver op aanbestedingen, verder geholpen. Ik kan nu beter het proces doorgronden en weet waardoor ik nog meer kans maak, m.b.v. deze relevante kennis, om aanbestedingen te doorgronden en te winnen.

Herald Bouwhuis, directeur Bouwhuis Incasso-Deurwaarders B.V

“Wedijveren in aanbestedingen is topsport, waarin vele aspecten de uiteindelijke winnaar bepalen. Strategisch, commercieel, juridisch; Aparte werelden, maar juist de combinatie bepaalt het succes. Kim Schofaerts verbindt die werelden voor het IMK in veel aanbestedingstrajecten aan elkaar en dat betaalt zich dik terug.”

Han Dieperink, Algemeen directeur IMK - Instituut voor het MKB

SCHRIJF U VANDAAG NOG IN

Mis deze kans niet. Maximaliseer uw winkansen.

Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

AANMELDEN