Project Description

Hoe organiseert u als inschrijver een WMO en Jeugdwet aanbesteding

Hoe organiseert u als inschrijver een WMO en Jeugdwet aanbesteding

Een onmisbare praktijkdag voor de WMO en Jeugdwet inschrijvers

Inschrijven op een Wmo of Jeugdwet aanbesteding is vaak veel werk. En is de aanbesteding eenmaal aan u gegund, dan ontdekt u dat iedere gemeente specifieke eisen en voorwaarden heeft. Zegt u ook steeds: de volgende keer organiseren we het anders? Dan is deze training voor u! U leert eerst hoe u een inschrijving organiseert. In het tweede dagdeel ontdekt u wat u na de gunning kunt doen voor een vlekkeloos georganiseerd contractbeheer.

Deel 1: de inschrijving
Stress en laatste moment werk zijn niet nodig! Tijdens dit deel van de training krijgt u een handige tool en oefent u met het verdelen van de taken. Zo leert u een visie te vormen op de inschrijving en ontdekt u hoe u draagvlak binnen uw organisatie creëert. U kunt de tool de volgende dag al op het werk gebruiken om uw inschrijvingen overzichtelijk en betrouwbaar te coördineren.

Deel 2: het contractbeheer
Welke verplichtingen moet u nakomen? Wie moet u betrekken, welke rapportages moeten er komen en op welke key performance indicators stuurt de gemeente? Heeft u de aanbesteding gewonnen, dan begint het werk pas echt. Tijdens het tweede deel van de training ontdekt u hoe u alles in soepele banen leidt om de gemeente tevreden te houden.

Na deelname aan deze eendaagse training:

 • kunt u een inschrijving op een aanbesteding organiseren
 • kunt u een beslisboom maken om te beslissen of u moet inschrijven
 • overziet u het inschrijvingsproces en de te nemen stappen
 • weet u hoe u commitment krijgt voor het werk dat gedaan moet worden
 • houdt u grip op de contracten die u met verschillende gemeenten afsluit
 • kunt u het relatiebeheer soepel organiseren
 • kunt u voorwaarden en eisen aansturen en implementeren

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor aanbieders van zorg- en welzijnsdiensten die (inschrijvingen op) aanbestedingen efficiënt willen organiseren.

Deelnemers van de eerdere edities waren enthousiast:

 • Deze training biedt echt waar voor je geld. Je leert alles over het op een goede manier organiseren van je contracten/lopende aanbestedingen. Doordat de trainsters deskundig zijn geven ze praktische tips en handvatten en hoef je niet het wiel zelf opnieuw uit te vinden.
 • Een must voor iedereen die begint met aanbesteden
 • De trainers hebben veel ervaring met aanbesteden, ze kunnen er enthousiast over vertellen.
 • Handvatten gekregen om de aanbesteding overzichtelijker te krijgen. Ook het stukje Contractbeheer en de daarbij gekregen tool is een verrijking voor onze huidige werkwijze.

3-daags trainingsprogramma Zorg en Welzijn
Wilt u alles weten over Wmo en Jeugdwet aanbestedingen? En wilt u de kans aanzienlijk vergroten dat u aanbestedingen binnen deze sector wint? Dan kunt u zich ook in één keer aanmelden voor alle drie praktijktrainingen over dit onderwerp. U kunt de drie trainingen zelf volgen, maar u kunt ook collega’s sturen als een deelonderwerp voor hen relevanter is. We geven de trainingen vlak na elkaar, dus u bent al binnen een paar weken optimaal voorbereid om succesvol in te schrijven op Wmo en Jeugdwet aanbestedingen. Hier kunt u zich meteen aanmelden.

Voor wie?

Deze training is zowel voor beginnende inschrijvers als de gevorderde inschrijver die eerder op aanbestedingen voor WMO en Jeugdwet hebben ingeschreven.

Aanmelden

Training Details

Datum
Donderdag 12 oktober 2023

Duur
Één dag van 10.00 uur tot 17.00 uur (met inloop vanaf 09.30 uur)

LOCATIE
Van der Valk Hotel Utrecht, Winthontlaan 4-6 in Utrecht

PRIJS
€ 605,- exclusief btw. De prijs is inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat.

Komt uw collega ook?
Dan ontvangt zowel uzelf als uw  collega € 50,- korting. Dit geldt voor elke extra deelnemer van dezelfde organisatie.

Aanmelden

Uw trainers

Anne-Marie Buysse

Anne-Marie heeft al meer dan 15 jaar kennis en ervaring met het inschrijven op aanbestedingen. Ze begeleidt bijvoorbeeld al 7 jaar zorg- en welzijnsinstellingen bij het succesvol afsluiten van Wmo en Jeugdwet contracten. Anne-Marie heeft veel ervaring met alle inkoopmodellen die gemeenten hiervoor gebruiken, zoals aanbestedingen, Open House en subsidies. Anne-Marie werkt sinds 2009 zelfstandig als aanbestedingsspecialist bij Buysse Offertespecialist.

Astrid Buis

Astrid is directeur van BUIS Advies en functioneert als adviseur en spin in het web bij aanbestedingen. Ze werkt mee aan nieuwe concepten en begeleidt inschrijvingen op aanbestedingen binnen de Wmo en de Jeugdwet. Astrid is daarnaast een veelgevraagd spreker. Ze geeft regelmatig presentaties over verkoop binnen de langdurige zorg en het sociaal domein. Ook over eigen regie en mantelzorg deelt ze haar verfrissende standpunten graag.

Aanmelden

Toon uw nieuwe vaardigheden met uw certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

SCHRIJF U NU IN

Mis deze kans niet. Ontdek hoe u als inschrijver een WMO en Jeugdwet aanbesteding goed organiseert.

Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Nu aanmelden

Aanmelden