Project Description

DIRECT AANMELDEN

NIEUWE TRAINING – 2-daagse Masterclass Succesvol contracteren bestuurders Zorg en Welzijn

Hoe vergroot u de slagingskans om zorgcontracten af te sluiten én te behouden?

Kiest de gemeente (opnieuw) voor uw aanbod?


Als uw organisatie zorg-  of welzijnsdiensten aan gemeenten levert, staat u regelmatig voor een spannend moment. Kiest de gemeente (opnieuw) voor uw aanbod? Als bestuurder of lid van het hoger management heeft u invloed op dit besluit. U werkt immers aan de kaders en kunt voorafgaand aan de aanbesteding al starten met beïnvloeden. Hoe en wanneer? U leert het tijdens de 2-daagse Masterclass Succesvol contracteren bestuurders Zorg en Welzijn.

De continuïteit van uw organisatie
Continuïteit in contracten is belangrijk voor de toekomst van uw organisatie. Met de juiste kennis over aanbesteden kunt u er als bestuurder invloed op uitoefenen. Bovendien zorgt u met de juiste kennis over inschrijven voor een goed ingerichte organisatie en een minimale belasting voor u en uw medewerkers. Tijdens deze training krijgt u direct toepasbare inzichten, eyeopeners en informatie over de zaken die voor u als bestuurder van belang zijn. Aan bod komen onderwerpen, zoals:

  1. De basiskennis van inschrijven op een aanbesteding. Hoe verloopt het aanbestedingsproces en wat zijn belangrijke juridische aspecten?
  2. Efficiënt voorbereiden op een inschrijving. Voorkom tijdsdruk, discussies en onnodig werk door een beslisboom te maken waarmee medewerkers eenvoudig besluiten of inschrijven interessant is.
  3. De fasen waarin u invloed kunt uitoefenen. De gemeente maakt een verordening, baseert daarop het inkoopbeleid en brengt vervolgens een aanbesteding uit. Hoe krijgt u als bestuurder al een gunfactor voordat de aanbesteding uitkomt?
  4. De interne organisatie. Welke mensen moet u vrij maken? En welk budget? Hoe houdt u grip zonder bij de dagelijkse werkzaamheden betrokken te raken?
  5. Invulling geven aan verandering. Soms heeft een aanbesteding gevolgen voor uw personeel, bijvoorbeeld voor hun functie en opleiding. Hoe gaat u daarmee om? En wanneer krijgen de raad van toezicht of de ondernemingsraad een rol?
  6. Bezwaar maken. Krijgt u de opdracht niet, is het dan zinvol om bezwaar te maken? Heeft dit effect op uw relatie met de gemeente? En wat kunt u precies doen?

Na deelname kent u:
• De basisbeginselen van aanbesteden
• De financieringsmogelijkheden van gemeenten om zorgdiensten in te kopen
• De juiste momenten om bestuurlijke lobby in te zetten
• De mogelijkheden om uw organisatie efficiënt voor te bereiden op inschrijvingen
• De governance-aspecten als de inschrijving interne veranderingen veroorzaakt
• De manieren om bezwaar te maken en mede te beoordelen of dit zinvol is

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor bestuurders en leden van het hoger management van organisaties die zorg- en welzijnsdiensten leveren. De training richt zich specifiek op bestuurders die zowel intern als extern grip en invloed op aanbestedingen willen, zonder betrokken te raken bij de dagelijkse werkzaamheden.

Training Details

Datum
Nieuwe datum wordt nog bekend gemaakt.
Bij aanmelding informeren wij u daar zo snel mogelijk over.

Duur

Twee dagen van 09.30 uur tot 17.00 uur (met inloop vanaf 09.00 uur)

Locatie

Vergaderen in de Hooiberg,
Oudewater

PRIJS

€ 1.495,- exclusief btw en inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat.

Aanmelden

Uw trainer

Astrid Buis

Astrid Buis is directeur van BUIS Advies en functioneert als adviseur en spin in het web bij aanbestedingen. Ze werkt mee aan nieuwe concepten en begeleidt inschrijvingen op aanbestedingen binnen de Wmo en de Jeugdwet. Astrid is daarnaast een veelgevraagd spreker. Ze geeft regelmatig presentaties over verkoop binnen de langdurige zorg en het sociaal domein. Ook over eigen regie en mantelzorg deelt ze haar verfrissende standpunten graag.

Aanmelden

Toon uw nieuwe vaardigheden met uw certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

In deze veranderende tijd is kennis van het aanbestedingsvak voor deurwaarders een must! De experts van Niac begeleiden ons uitstekend in de zoektocht naar meer relevante kennis en helpen ons Aanbestedingen te doorgronden en te winnen.

Herald Bouwhuis, Gerechtsdeurwaarder, DEURWAARDERSKANTOOR BOUWHUIS & SMIT B.V

SCHRIJF U NU IN

Mis deze kans niet. Leer hoe u invloed uitoefent door de juiste vragen te stellen.

Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Nu aanmelden

Aanmelden