Project Description

AANMELDEN

ONLINE TRAINING – Leer invloed uit te oefenen op de aanbesteding

Benut de vragenronde slimmer

Stel de juiste vragen

Vragen stellen is een cruciaal onderdeel van het aanbestedingsproces. Het is de laatste kans om invloed uit te oefenen op de aanbesteding. Soms gaat het om feiten. Dan moet u de vraag op de juiste manier stellen. En soms wilt u verleiden. Dan moet u zorgen voor vragen waardoor de aanbesteder met u meegaat. Krijgt u vaak het antwoord ‘zie bestek’ of ‘niet relevant’ op uw vragen? Of wilt u meer invloed op aanbestedingen? Dan mag u de training ‘Aanbestedingen beïnvloeden via de vragenronde’ niet missen.

Ook voor inkopers interessant
Als u deze training volgt krijgt u een kijkje in de keuken van de inschrijver. U ziet waar ze tegenaan lopen en hoe ze hiermee omgaan. Daarnaast kunt u ook meteen polsen of de antwoorden die u zelf geeft en bedenkt ook daadwerkelijk als een antwoord (lees oplossing) worden beschouwd.

Vragenronden slim benutten
Vragenronden zijn er om ervoor te zorgen dat er geen onduidelijkheden of fouten in het bestek staan en dat iedereen dezelfde correcte informatie heeft om een inschrijving te doen. Maar de vragen die u stelt, zeggen ook iets over u. De tactiek is dan ook uw vragen zo te stellen dat u respect krijgt van de aanbesteder, dat de aanbesteder met u meegaat en dat uw kansen op winnen groter worden omdat u wordt gezien als een serieuze speler. Daarnaast moet u oppassen dat uw vragen er niet voor zorgen dat ze leiden tot een ‘wezenlijke wijziging’, waardoor de aanbesteding opnieuw in de markt moet worden gezet. Hoe u dat doet? Goede vraag! U leert het allemaal tijdens deze training.

Na deelname weet u:
• Hoe u de juiste vragen stelt
• Hoe u sturende en suggestieve vragen stelt
• Hoe u inkopers verleidt om in uw voordeel te antwoorden
• Hoe u aanbestedingseisen met vragen kunt ombuigen

Vorige deelnemers zeggen over deze training:

  • Ik ben me nu meer bewust van de wijze waarop een vraag geformuleerd kan worden, om zo meer invloed te kunnen uitoefenen op het verkrijgen van de voor mij juiste antwoorden tijdens de aanbesteding!  Henk van der Molen – Advitrae – Onderwijslogistiek
  • Deze training gaat niet alleen over het formuleren van slimme vragen, maar vooral ook over het algemeen belang van het stellen van vragen voor alle inschrijvers, de kwaliteit van het aanbestedingsproces en de daaruit vloeiende overeenkomst, Ilse Decat – bidmanager Centric Public Sector Solutions
  • Goede training, goede vragen leren leren stellen geeft meer kans – Harm Vet – Siemens Nederland N.V
  • In deze middag heb ik geleerd dat door vragen te stellen de eisen van de aanbestedende dienst meer te beïnvloeden zijn dan ik dacht. Door de kleine groep kon je ook goed je persoonlijke vragen stellen – Stijn van Geleuken – Boba Levensloopbegeleiding BV

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor bedrijven die enige ervaring hebben met inschrijven, maar bij het stellen van vragen niet de antwoorden krijgen die ze willen. Daarnaast is deze training ideaal als u meer grip en invloed wilt krijgen op de inkoper en zijn aanbestedingsproces. Daarnaast is het voor inkopers een mooie gelegenheid om te zien waar inschrijvers tegen aanlopen en eventueel oplossingen te horen om te gebruiken bij uw volgende vragenronde.

Training Details

Datum
Donderdagochtend 16 november 2023

Duur
Één middag van 13.00 uur tot 17.00

Locatie
Dit betreft een online training.

PRIJS
€ 650,- excl. btw en inclusief online lesmateriaal.

Tweede deelnemer
Doet u met uw collega mee dan ontvangt u beiden € 75,- korting.

De trainingsprijs is per persoon, het is niet toegestaan om met meerdere personen online deel te nemen bij opgave van 1 deelnemer.

AANMELDEN

Uw trainer

Kim Schofaerts

Kim heeft sinds 1997 honderden inschrijvingen op aanbestedingen uit verschillende branches begeleid, waarbij ze de meest uiteenlopende scenario’s heeft meegemaakt. Regelmatig begeleidt ze ook aanbestedende diensten met het bepalen van de juiste aanbestedingsstrategie en communicatie met de markt – of voert ze beleidsonderzoek uit voor aanbestedingsvraagstukken, zoals Social returnbeleid. Kim is verder voorzitter van MKB Den Haag (waar ze het onderwerp Aanbestedingen in haar portefeuille heeft), is lid van de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag en zit in de NEVI Ledenraad. Kim runt het advies- , onderzoeks- en trainingsbureau Schofaerts.nl dat is gespecialiseerd in vraagstukken binnen het publiek-private domein.

AANMELDEN

Toon uw nieuwe vaardigheden met uw certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

In deze veranderende tijd is kennis van het aanbestedingsvak voor deurwaarders een must! De experts van Niac begeleiden ons uitstekend in de zoektocht naar meer relevante kennis en helpen ons Aanbestedingen te doorgronden en te winnen.

Herald Bouwhuis, Gerechtsdeurwaarder, DEURWAARDERSKANTOOR BOUWHUIS & SMIT B.V

SCHRIJF U NU IN

Mis deze kans niet. Leer hoe u invloed uitoefent door de juiste vragen te stellen.

Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Nu aanmelden

AANMELDEN