Project Description

DIRECT AANMELDEN – NOG 2 PLEKKEN

Training Wet- en regelgeving en actuele jurisprudentie 

Actuele aanbestedingswetgeving die voor u relevant is

Leer de basis en hoor de actuele ontwikkelingen

Aanbestedingen zijn complexe procedures. De rechten en plichten van zowel de aanbestedende dienst als de inschrijver (ondernemer) zijn vastgelegd in de Aanbestedingswet 2012, de Gids Proportionaliteit en de rechtspraak van het Hof van Justitie en de nationale rechter. Het is dus belangrijk de actuele stand van zaken te kennen als u geen kansen wilt laten liggen! Tijdens deze training hoort u op een gestructureerde wijze wat de wet- en regelgeving voor uw dagelijkse praktijk betekent. Bovendien praten we u bij over de voor u relevante jurisprudentie. U krijgt uitleg in begrijpelijke taal en tips die u direct kunt toepassen. Wat mag wel, en wat mag niet. Do’s en dont’s. Geen tijd voor het volgen van een Leergang/Opleiding Aanbestedingsrecht? Met de training “Wet- en regelgeving en actuele jurisprudentie” leert u in 1 dag alles wat u moet weten over de regelgeving bij aanbestedingen. Voorafgaand aan de training krijgt u een online vragenlijst. Met uw antwoorden kan de trainer voor u herkenbare voorbeelden in de training verwerken.

Voor zowel Opdrachtgevers als Inschrijvers
Er is bij deze training bewust gekozen om zowel de inschrijver als de aanbestedende dienst uit te nodigen, zodat er van elkaar geleerd kan worden.
• Als inschrijver leert u wanneer de overheid verplicht is een aanbesteding te houden en welke regels daarbij gelden. Na de training weet u dan ook welke plichten de overheid heeft om bedrijven gelijke kansen te geven én welke rechten inschrijvers hebben.
• Als aanbestedende dienst bent u in veel gevallen verplicht een aanbesteding te houden, maar welke regels gelden daarbij? En met welke actuele jurisprudentie moet u rekening houden?
• Wij merken dat aanbesteders én inschrijvers veel van elkaar kunnen leren door deze training samen te volgen. Dit zorgt voor meer begrip, waar beide partijen tegen aanlopen m.b.t. het aanbestedingsrecht en daardoor komen er betere oplossingen en betere aanbestedingen en inschrijvingen.

Actuele wetgeving en jurisprudentie die voor u relevant is
Aan bod komen onderwerpen, zoals:
1. De basis van aanbesteden en de bijbehorende regelgeving
2. Wanneer is aanbesteden verplicht voor de overheid?
3. Welke aanbestedingsprocedures zijn er?
4. Uitsluiting en geschiktheid
5. Gunningscriteria en beoordelingssystematieken
6. Technische specificaties van een opdracht
7. Communiceren voor en tijdens de aanbesteding
8. De gunningsbeslissing en afwijzing
9. Wijzigen van de overeenkomst
10. Intrekken en opnieuw aanbesteden

Wat vonden eerdere deelnemers:
• Anke is zeer deskundig en de training is uitermate goed verzorgd. Goed praktijkvoorbeelden en een zeer leerzame training. – Arjan Leneman LinQiot
• Duidelijke toelichting en tips om alert te zijn binnen een aanbestedingsprocedure op de rechten die je hebt en dat het echt belangrijk is om te durven vragen en door te vragen
• Praktisch en duidelijk voor zowel mij als opdrachtgever, maar ook voor de inschrijver
• Goede punten, een aantal vernieuwende ook, maar een duidelijke rode lijn

Voor wie?

Schrijft u wel eens in op aanbestedingen als organisatie of bent u inkoper? Heeft u geen of weinig kennis van het aanbestedingsrecht of wilt u uw kennis opfrissen? Dan biedt deze training u de essentiële kennis die u nodig heeft. Wat u leert, kunt u direct in uw dagelijkse praktijk toepassen. De training helpt ook de meer gevorderde inschrijvers en inkopers betere resultaten te behalen.

Training Details

Datum

Donderdag 16 november 2023

Duur

één dag van 09.30 uur tot 17.00 uur (met inloop vanaf 09.00 uur)

Van der Valk Hotel Utrecht,
Winthontlaan 4-6 in Utrecht

PRIJS

€ 1.035,- exclusief btw en inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat.

Tweede deelnemer
Komt u met meerdere collega’s dan ontvangt u allemaal € 150,- korting.

Aanmelden

Uw trainer

Anke Stellingwerff Beintema

Anke Stellingwerff Beintema is advocaat en partner bij Maasdam Broers Fischer advocaten. Ze is gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van overheden, bedrijven en non-profitorganisaties op het gebied van het aanbestedingsrecht. Anke procedeert regelmatig, maar alleen als dit noodzakelijk is om het gewenste doel te bereiken. Sinds 2013 is Anke elk jaar aangemerkt als een van de ‘leading’ aanbestedingsadvocaten van Nederland.

Aanmelden

Toon uw nieuwe vaardigheden met uw certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat.

In deze veranderende tijd is kennis van het aanbestedingsvak voor deurwaarders een must! De experts van Niac begeleiden ons uitstekend in de zoektocht naar meer relevante kennis en helpen ons Aanbestedingen te doorgronden en te winnen.

Herald Bouwhuis, Gerechtsdeurwaarder, DEURWAARDERSKANTOOR BOUWHUIS & SMIT B.V

SCHRIJF U NU IN

Mis deze kans niet. Leer de basis van het aanbestedingsrecht en hoor over actuele ontwikkelingen.

Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Aanmelden